سلامت

برای تقویت موهای چرب چه کنیم؟

موهای چرب به دلیل تولید بیش از حد چربی از پوست سر، ممکن است با مشکلاتی مانند لخته‌شدن، شکنندگی و کاهش حجم مو مواجه شوند. برای تقویت موهای چرب، می‌توانید از روش‌های طبیعی و سالم استفاده کنید. در این مقاله به بررسی روش‌هایی برای تقویت موهای چرب می‌پردازیم.

موی چرب چه نوع مویی است؟

موی چرب به مویی گفته می‌شود که به علت تولید بیش از حد چربی در پوست سر، دارای ظاهری چرب و بدون حجم هستند. این مشکل نه‌تنها به‌خاطر کم‌پشت کردن مو و شوره زیاد در  زیبایی تأثیر دارد حتی ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری در فرد باشد.

برای تقویت موهای چرب چه کنیم؟

افراد دارای موی چرب همیشه مشکل کثیفی مو را دارند و این مشکل حتی با استحمام متداول و شست‌وشو نیز رفع نمی‌شود و حتی ممکن است این عمر باعث شود روند تولید چربی مو نیز افزایش یابد.

البته  موهای چرب در کنار همه این مشکلات فایده‌هایی هم دارد، پوست سر انسان جوری تنظیم شده است که در هنگام خشک‌شدن پوست و موی سر چربی مو ترشح کند تا موهای نرم و لطیف‌تری داشته باشیم این عمر حتی باعث مشود ما موهای خوش‌حالت‌تری داشته باشیم.

از کجا بدانیم موهایمان چرب است؟

قبل از اینکه ما برای رفع چربی مو اقدام کنیم و راه‌های درمان موهای چرب را امتحان کنیم باید از اینکه موی چرب داریم اطمینان داشته باشیم در غیر این صورت امکان دارد به موهای خود صدمه جبران‌ناپذیری بزنیم. در زیر چند روش برای دانستن این موضوع را بیان کرده‌ایم.

  • ریزش بیش از حد مو
  • خارش بیش از حد پوست سر
  • درخشیدن مو و احساس وجود لایه چربی روی مو حتی بعد از استحمام
  • جوش‌زدن و قرمزشدن پوست سر
  • شورهٔ بیش از حد

معمولاً افرادی که چربی مو دارند ریشه موی آنها سست‌تر است چرا که چربی از سطح سر تولید می‌شود و از ریشه شروع به بالا آمدن می‌کند، این احتمال وجود دارد خیلی از افراد که موی بلندی دارند متوجه چربی مو خود نشوند.

دلایل و علت چرب شدن موها

دلایل مختلفی امکان دارد باعث وقوع این مشکل شود و ما باید دلیل را پیدا کنیم تا با بهترین درمان به نتیجه بهتری برسیم و تاحدامکان مراقب باشیم که درمان اشتباه انجام ندهیم. علت‌های چرب شدن می‌تواند از بدن یا محیط زندگی باشد. در زیر با چند تا از علت‌های چرب شدن مو آشنا می‌شویم.

فعالیت بیش از حد غدد سبابه

بدن ما دارای غددی است که برای جلوگیری از خشک‌شدن پوست چربی تولید می‌کند این غده‌ها ممکن است با تغذیه نامناسب یا گرما تحریک شوند و چربی بیشتری تولید کنند پس بهتر است هنگام شستشوی سر از آب گرم استفاده نکنیم.

وجود مشکلات هورمونی در بدن

هورمون آندروژن که در بدن کنترل‌کننده میزان ترشح سبوم است امکان دارد در دوران بلوغ یا بارداری دچار مشکل شود و از تعادل خارج شود که این عمر باعث ترشح چربی بیشتر می‌شود.

مشکلات وراثتی و ژنتیکی در افراد

بعضی از افراد امکان دارد که از طریق ارث‌بری دچار چربی پوست و مو شوند، ضخامت مو یا فر بودن مو می‌تواند در فعالیت عدد سبابه تأثیرگذار باشد و اگر در خانواده افرادی با این مشکل دارید امکان ارثی بودن نیز افزایش میابد.

استفاده از محصولات شستشوی بهداشتی و حالت‌دهنده نامناسب

استفاده نامناسب از شامپوها و یا مواد مراقت از مو با عدم شناخت نوع مو امکان دارد به مو و پوست سرخود آسیب بزنید و باید در انتخاب مواد سازگار با موی خودتان دقت زیادی داشته باشید.

در هنگام استفاده از حالت‌دهنده‌هایی که استفاده می‌کنید باید دقت داشته باشید که به ریشه مو نرسند بعضی از ماسک‌های مو یا واکس‌ها برای ریشه مو مضر هستند و امکان دارد غدد چربی را تحریک کنند.

استرس در افراد

مطابق بال تجربیات و تحقیقات به‌عمل‌آمده بیماری نیست که با استرس در ارتباط نباشد و چربی مو نیز از این موضوع مستثنا نیست. اگر فردی هستید که دارای استرس زیادی می‌توانید با کنترل استرس خودتان در روند کم‌شدن چربی و تقویت موی کمک کنید.

شانه‌کردن نامناسب و لمس بیش از حد مو

افرادی که بر روی حالت موی خود وسواس دارند ممکن است در طول روز برای حالت دادن به موهای خود از دست یا شانه بیشتر استفاده کنند که این کار باعث می‌شود که غدد چربی تحریک شوند و پوست و موی سرشان چرب‌تر شود.

استفاده از شانه و برس‌هایی که قبلاً با آنها موی خود را شانه کرده‌اید یا حتی با مواد حالت‌دهنده تماس داشته‌اند می‌تواند باعث ایجاد چربی مو شود و باید بعد از هر بار استفاده آنها را شست.

روش‌های درمان و تقویت موهای چرب

برای شروع درمان پیداکردن دلیل این مشکل مؤثرترین راه باشد، گاهی با رعایت بعضی موارد امکان دارد چربی مو کمتر شود و مو تقویت یابد مثل شستشوی کمتر مو، استفاده از حالت‌دهنده مناسب و روش استفاده محصول، انتخاب محصول بهداشتی سازگار با مو، کمتر کردن دمای آب شستشو و سشوار و یا کمتر کردن تماس دست و شانه‌ها با سر.

تقویت و درمان موی چرب با تغذیه مناسب و داروهای خوراکی

شما می‌توانید با درنظرگرفتن اینکه در رژیم غذایی خود غذاهایی که چربی بیشتری دارند را کمتر کنید و یا از داروهایی که با مشاوره با یک متخصص برای شما تجویز می‌شود می‌توانید روند بهبود را بهتر کنید.

تقویت موهای چرب با درمان‌های خانگی و سنتی

درمان‌های سنتی و خانگی را می‌توان یکی از بهترین موارد برای درمان دانست که با کمترین ضرر بیشترین تأثیر را روی روند بهبود بیماری دارد.

تقویت موهای چرب با درمان‌های خانگی و سنتی

چند مورد از درمان‌های خانگی مناسب را برای شما شرح می‌دهیم:

 

سرکه سیب

سرکه سیب به‌خاطر خاصیت چربی‌سوزی که دارد می‌توان گزینه مناسبی برای استفاده باشد برای اینکه نتیجه بهتری دریافت کنید یک قاشق سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بعد از شستن مو با شامپو مناسب و آبکشی محلول را روی سرخود بمالید و نباید بعدازاین کار به موی خود نرم‌کننده و شامپو بزنید. اگر از سرکه سیب استفاده نکردید می‌توانید از لیمو برای جایگزینی استفاده کنید. (مقاله استفاده از لیمو)

ژل آلوئه‌ورا

به‌احتمال زیاد از آلوئه‌ورا برای بهبود پوست خودتان استفاده کردید و از خواص این ماده جادویی مطلع هستید، برای درمان موی چرب با استفاده از این عصاره می‌توانید یک قاشق آلوئه‌ورا را با یک قاشق آبلیمو رو داخل آب  مخلوط کنید و روی مو و پوست سر خودتان ماساژ بدید و 15 دقیقه فرصت بدید تا روی سر بماند و بعد از ای زمان موی خودتان رو آبکشی کنید.

جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یکی از بهترین و پاکیزه کننده‌ترین مواد به‌حساب می‌آید که قادر است چربی سر را متعادل کند برای استفاده از این ماده آنرا به نسبت 1 قاشق در یک لیوان آب مخلوط کنید و روی موی خودتان استعمال کنید و بگذارید چند دقیقه بماند بعد از آن سر خود  را با مواد مناسب شستشو دهید.

چای سیاه

همان‌طور که در مقاله با آن اشاره شد دانستیم علل ترشح چربی سبابه‌ها یا غده‌های چربی هستند که چای سیاه با ماده اسید تانیک که در خود دارد می‌تواند  این منافذ روبسته تر کند و باعث ترشح کمتر چربی شود.

 

سخن پایانی: در این مقاله با موی چرب آشنا شدیم و دانستیم که موی چرب باعث ریزش و ضعیف‌شدن موی سر می‌شود و برای اینکه موی خودمان رو تقویت کنیم بهتر است که از درمان چربی سر شروع کنیم.

منبع: farhangyaar.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا